ikoon huurrecht grijs

Huurrecht

Schakel een advocaat huurrecht in om een huurovereenkomst op maat te laten opstellen. Zo voorkomt u problemen in de toekomst en heeft u een stok achter de deur indien het misloopt. Ook bij de beëindiging van de huurovereenkomst vermijdt de tussenkomst van uw advocaat vaak kostelijke en langdurige procedures.

Welk huurrecht is van belang voor u?

Een advocaat huurrecht brengt licht in de duisternis, want de wetgeving over huur kent vier belangrijke huurregimes:

• woninghuur
• handelshuur
• pacht
• algemene huur

Het huurrecht dat van toepassing is, wordt bepaald door het voorwerp van de huurovereenkomst. Dat kan bijvoorbeeld een woning, handelszaak, landbouwgrond of studentenverblijf zijn.

Belangrijk om te weten is dat elk huurregime verschillende regels bevat waarvan contractueel niet afgeweken mag worden. Ook wordt de wetgeving aangevuld met heel wat rechtspraak.

Bijstand huurrecht in elke fase van de huur

Onze advocaten huurrecht staan u bij in elke fase: bij het opstellen van de huurovereenkomst, de behandeling van tussentijdse huurgeschillen en de beëindiging van het huurcontract.

Tip. Weet u dat een huurovereenkomst niet alleen kan worden beëindigd na het verlopen van een opzegtermijn? Het is ook mogelijk een punt achter een huurcontract te zetten als er een ernstige ‘contractuele wanprestatie’ van de huurder (bv. niet betalen huurgeld) of verhuurder is. 

Onze advocaten gespecialiseerd in huurrecht overlopen uw opties en informeren u over de slaagkansen van uw procedure.

A man's house is his castle. - James Otis

Huurrecht: onze specialisten

Heeft u een vraag over Huurrecht?

Neem contact met ons op!